Briose "flori de cires"

de La Ancuta in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 4715 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 220 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 20 g drojdie
  • 500 g faina
Umplutura:
  • 50 g unt moale
  • dulceata sau nutella
Mai avem nevoie de:
  • 20 g unt
  • 1 lingura zahar tos
  • 16 jumatati de cirese (eu am folosit capsuni)
Glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose "flori de cires":

Frecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt.

Cernem faina intr-un castron si adaugam un praf de sare. Incepem sa framantam adaugand cate putin din amestecul de drojdie, iaurt si galbenus. La final adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si intindem o foaie dreptunghiulara.
Ungem foaia cu cele 50 g unt moale si apoi repartizam gemul (eu am folosit gem de corcoduse).

Rulam aluatul incepand cu latura scurta.
Intindem din nou aluatul in foaie dreptunghiulara si il rulam tot pe latura scurta.

Cu mainile unse cu ulei alungim putin ruloul pentru a obtine o sectiune mai ingusta. Cu foarfeca de bucatarie taiem felii de 1.5 cm grosime. Tot cu foarfeca crestam fiecare bucata, formand astfel "petalele".

Asezam apoi in formele de briose unse cu unt. In mijlocul fiecarei briose punem cate o jumatate de cireasa (eu am folosit capsuni mai mititele).

Lasam briosele la crescut in tava, pana se incinge cuptorul. Punem pe fiecare briosa cate o bucatica de unt si presaram zahar tos.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~30 de minute.

Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtinem o glazura de consistenta smantanii.

Briosele fierbinti le glazuram si le lasam sa se raceasca.

Sursa: Laura Laurentiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "flori de cires"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

La Ancuta 1

01.11.2011, 12:23

Multumesc Ruxy. Au fost foarte bune

kamy 1

02.11.2011, 21:44

ce bunaciuni ai facut tu aici

La Ancuta 1

03.11.2011, 10:10

Multumesc Kamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert OLADI - Clatite rusesti